Økologisk produktion

Martins ænder

Martin og hans hustru Birthe opdrætter hvert år omkring 190.000 økologiske ænder, og derfor går det meste af hans tid på gårdene Landting og Vestergaard lidt uden for Struer, hvor han sikrer sig, at ænderne lever så godt som muligt.

På Martin Daasbjergs gårde bor ællingerne trygt i 34 graders varme på et tykt lag af strøelse de første dage. Når de føler sig store og modige nok, kan de selv løbe ud i frugthaven, hvor de kan gøre, som de vil. Der er vandhuller at snadre og vaske sig i, og der er ubegrænset adgang til livretter som græs, hvidkløver og insekter.

Når ænderne er klar til at komme på slagteriet, sørger Martin Daasbjerg for, at alle ænderne kommer roligt af sted. Alle ænder bliver læsset med håndkraft, så der opstår så lidt stress som muligt.

Den økologiske andeproduktion i Danmark foregår på Vestergård og Landting.

Vestergaard Landting Hovedgaard 024

Vestergård ligger i Handbjerg ved Limfjorden, her bor ejerne af Dansk And A/S Marin & Birthe Daasbjerg

Landting ligger nær Vinderup også ved Limfjorden, her bor Anja Daasbjerg & Carl Danielsson, sammen med Carl’s søn Kasper. Carl er medhjælper på både Landting og Vestergaard

Den årlige produktion af økologiske ænder er fordelt på de 2 gårde mellem 190.000 – 200.000 stk.

Gårdene hænger sammen som en stor produktions-gård.

På de to økologiske gårde dyrkes der også korn og græsser.

Har du spørgsmål til den økologiske produktion kan du kontakte Martin Daasbjerg på 40762788 eller på martin@danskand.dk