Anderagout

Ingredienser (4 pers.):

  • 3 stk. andelår
  • ¼ knoldselleri, skrællet og skåret i tern
  • 1 stk. gulerod, skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 stk. løg, skåret i kvarte
  • 1 l vand
  • 2 dl rødvin
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 50 g smør, i tern
  • Salt og peber
  • 500 g parpadelle, koges efter anvisningen på pakken
  • 2 stk. gulerødder, skrællet og skåret i bånd med tyndskræller
  • 100 g kantareller, rengjorte og befriet for stok
  • 1/ 2 dl purløg, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • parmasanost i flager

Ingredienser:

  1. Læg andelår, selleri, gulerod og løg på bagepapir, og bag det i ovnen ved 250° C i 25 min.
  2. Tag andelår og grønt ud af ovnen, og kom det i en gryde samme med vandet, og lad det koge 1 1/2 time under låg. “Skum af” undervejs. Løft lårene op og lad dem køle lidt af. Pil kødet fra benene og læg tilbage i den sigtede kogelage. Lad ragouten småsimre  i ca. 35 min og tilsæt smør.
  3. Rist kantarellerne i olivenolien og tilsæt til sidst gulerodsbåndene. Hæld anderagouten på og vend med den afdryppede papardelle. Anret med hakket purløg og parmesan.