Confiterede andelår

Ingredienser (4 pers.):

  • 4 stk. andelår
  • ½ dl salt
  • 1 l jordnøddeolie
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stilk rosmarin
  • appelsinskal, skåret med tyndskræller af ¼ appelsin
  • 10 stk. peberkorn
  • 2 stk. lauerbærblade

Kartoffelmos:

  • 4 stk. bagekartofler, skrællet, skåret i mindre stykker og kogt
  • ½ stk. rødløg, skåret i meget små tern
  • 1/2 dl creme fraiche
  • salt og peber

Salat:

  • ½ stk. romaine salat, skyllet og skåret i mundrette stykker
  • 150 g grønne bønner, blancheres
  • 2 spsk. græskarkerner, ristede
  • 2 spsk. jordnøddeolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og paprika

Tilberedning:

  1. Gnid andelårene i salt og stil dem på køl i 1 time. Tag lårene ud og skyl dem grundigt.
  2. Læg andelårene i et ildfast fad med de øvrige ingredienser og tilsæt olien. Klip et stykke bagepapir ud så det dækker lårene. Sæt fadet  i ovnen ved 140 °C i 3 timer. Tag andelårene ud og skær evt. det øverste led af låret inden det ristet sprødt på en stegepande.
  3. Pres kartoflerne igennem en sigte og tilsæt med de øvrige ingredienser.
  4. Vend ingredienserne til salaten sammen og strø med paprika og salt.
  5. Server de ristede og confiterede andelår med kartoffelmos og salat.