Kinesisk wokret med and

Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Beregnet til: 2 personer

Det skal du bruge
1 andebryst, ca. 265 g, hvor skindet skæres af ca. 200 g kød
20 g ingefær
1 spsk olie
100 g østershatte
100 g minimajs
150 g tynde, grønne asparges
150 g sukkerærter
100 g bønnespirer
4 spsk østerssauce
2 spsk soja sauce
Lidt sukker
Hvid peber

Tilbehør
1½ dl ris – gerne jasminris

Energifordeling og -indhold pr. person, når retten spises med andekød uden skind
Protein 26 %
Kulhydrat 53 %    6 om  dagen – ca. 225 g frugt og grønt pr. person
Fedt 21 %
2430 kJ – 580 kcal

Sådan skal du gøre
Kog risene.

Skær skindet af andebrystet. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Skær kødet igennem på tværs og derefter i tynde strimler på langs. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Skræl ingefær evt. med en teske og skær det i små strimler.
Riv østershatte i mundrette stykker.
Skær minimajs igennem på langs.
Bræk enden af asparges og skær dem i ca. 4 cm lange stykker.

Lad ½ spsk olie blive godt varm i en dyb pande eller sauterpande ved kraftig varme. Læg kødet på pan-den i ét lag. Lad kødet blive brunt, inden det vendes. Steg kødet i alt 1- 1½ minut. Tag kødet op på en tallerken.
Lad ½ spsk olie blive godt varm på panden ved kraftig varme. Kom ingefær og grøntsagerne – på nær bønnespirer på panden. Steg 3 minutter, mens det hele tiden vendes på panden. Tilsæt bønnespirer, kø-det og østers- og soja sauce. Varm det hele hurtigt igennem. Smag retten til med lidt sukker og hvid peber. Server straks.

Tips
Vælg grøntsager efter sæson og smag.
Retten kan bruges som slankeret, hvis ris udelades. Den indeholder da ca. 1500 kJ – 360 kcal pr. person.

Opskriften er udarbejdet af Carsten Kyster.