logo

”Peking and” med kinesiske pandekager, hoisin sauce, agurk og forårsløg


Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Beregnet til: 4 personer evt. som forret

Det skal du bruge
2 andebryster a ca. 265 g                                      
 ½-1 agurk
4 forårsløg
12 små kinesiske pandekager til peking and, 120 g
½-1 dl hoisin sauce
1 spsk sesamfrø

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises med skind, og der ikke er kendskab til, hvor meget fedt der smelter fra under stegning

Protein 21 %
Kulhydrat 25 %
Fedt 54%
2160 kJ – 515 kcal

Sådan skal du gøre
Rids evt. skindet på andebrystet med en skarp kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg andebrystet på panden med skindsiden nedad. Steg til skindet er sprødt ca. 10 minutter. Vend og steg kødet ca. 10 minutter. Skær andebrystet i tynde skiver.

Skær agurk i lange stave og forårsløg i 5 cm strimler på skrå. Varm pandekagerne i mikrobølgeovnen efter pakkens anvisning.

Peking and laver man selv ved bordet. Anret et fad med and, agurk, forårsløg, pandekager og en skål med hoisin sauce. Læg en pandekage på tallerken og smør den med hoisin sauce i midten. Læg et par skiver and samt agurk og forårsløg på. Rul pandekagen sammen til en rulle og spis den med fingrene.

Tips
Steg evt. skind og kød hver for sig.
Skær evt. skindet af andebrystet inden stegning. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Stegetiden for bryst uden skind er bruning 1 minut på hver side ved god varme og derefter 6 minutter på hver side ved middel varme – evt. under låg.
Skindet kan steges sprødt, hvis den lægges på panden med skindsiden nedad og der straks stilles en gryde eller lignende ovenpå, så det ligger i pres. Steg ved middel varme til det er sprødt og gyldent. Vend det og steg på den anden side. Hvis gryden fjernes for tidlig vil den krumme sig sammen. Når det er helt sprødt lægges det på køkkenrulle og klippes i strimler ved servering.
Andebryst er mest saftigt, hvis det steges rosa. Hele kødstykker er sterile i midten, så det er vigtigt at overfladen får tilstrækkelig varme.
Denne ret kan bruges som forret, snack eller på buffet.
Andebryst kan også skæres på langs.
I stedet for kinesiske pandekager kan bruges neutrale tortilla, som dog er tykkere og større.
Kinesiske pandekager og hoisin sauce kan købes hos din asiatiske købmand. Mange supermarkeder har også hoisin sauce. Som alternativ til hoisin sauce kan bruges tyk sød soja eller østerssauce
Andeskindet afsmelter meget fedt, men da vi ikke har tal for det, er der i ernæringsberegningerne regnet med råt skind

Opskriften er udarbejdet af Carsten Kyster.

 

Opskrifter