logo

Thai andesalat med sprødt andeskind, lychees, sød basilikum, chili pasta og løse ris


Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Beregnet til: 2 personer

Det skal du bruge
1 andebryst, ca. 265 g
12 lychees frugter fra dåse eller friske lychees
6 forårsløg
¼ bundt sød thai basilikum
¼ bundt koriander

Dressing
1 dl kokosmælk, 18 % fedt
1½ spsk thai chili pasta, mild
4 spsk fiskesauce
1 lime
1 rød chili

Tilbehør
1½ dl ris – gerne jasminris

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises med skind, og der ikke er kendskab til, hvor meget fedt der smelter fra under stegning
Protein 18 %
Kulhydrat 35 %
Fedt 47 %
3210 kJ – 765 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises uden skind
Protein 25 %
Kulhydrat 50 %
Fedt 25 %
2200 kJ – 525 kcal
 
Sådan skal du gøre
Kog risene.

Skær skindet af andebrystet. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Skær skindet i ca. ½ cm brede strimler.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg skindet på panden, så der smelter fedt fra. Lad skindet stege videre i siden af panden. Brun kødet midt på panden i 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg kødet 6 minutter på hver side. Tag kødet af panden. Læg evt. stanniol over, hvis kødet ønskes meget svagt rosa/gennemstegt.
Skru op for temperaturen på panden og steg skindet sprødt og gyldent. Læg det på køkkenrulle før servering.

Hæld lychees i en si til afdrypning, og hvis de er friske fjernes skal og sten. Del lychees i mindre mundrette stykker.
Snit forårsløg i skrå skiver og læg dem i koldt vand. Pluk bladene af thaibasilikum og koriander.
Smag kokosmælk til med chili pasta, fiskesauce og 1-2 spsk limesaft. Smag til med fiskesauce.
Skær chilien igennem på langs. Fjern kerner og mellemvægge. Skær chilien i tynde strimler.

Skær andebrystet i tynde skiver gerne på langs og vend det sammen med forårsløg, lychees, sød basili-kum, koriander og chili. Vend det i dressingen af kokosmælk eller server dressingen til. Pynt med sprødt skind.

Tips
Andebryst er mest saftigt, hvis det steges rosa. Hele kødstykker er sterile i midten, så det er vigtigt at overfladen får tilstrækkelig varme.
Mynte kan bruges i stedet for koriander.
Basilikum kan bruges i stedet for thaibasilikum.
Thai chili pasta kan købes hos din asiatiske købmand og i enkelte supermarkeder.
Ristede løg kan bruges i stedet for sprødt skind.
Andeskindet afsmelter meget fedt, men da vi ikke har tal for det, er der i ernæringsberegningerne regnet med råt skind.

Opskriften er udarbejdet af Carsten Kyster.

 

Opskrifter