logo

Producenter til Dansk And

Aalykke Andefarm v/ Kaj Jepsen og Henrik Madsen
Kiersvej 2
7451 Sunds
Tlf: 97 14 32 40 | Fax: 97 14 32 00 | Mobil: 20 83 32 40
Mail: aalykkeandefarm@mail.dk

Bag Aalykke Landbrug står Kaj Jepsen og Henrik Madsen, som tilsammen har mere end 40 års erfaring med konventionelt andeopdræt. Kaj og Henrik producerer 150.000 ænder om året på Aalykke Andefarm, dyrker samtidig kartofler på de 400 ha markjord og har også 40 ammekøer gående med kalve. Kaj er gift med kantinebestyrer Grethe og sammen har de to voksne børn. Henrik og Hanne, der er efterskolelærer, har en lille dreng på to år.

Henrik privat adresse
Kiersvej 4
7451 Sunds
Mobil: 20 11 82 42
Mail: hnmadsen@privat.dk

 

Martin Daasbjerg
Fjordbakken 9 Handbjerg
7830 Vinderup
Tlf: 97 44 17 04 | Mobil: 40 76 27 88
Mail: martind@mail.mira.dk

Vestergård ligger i Handbjerg ved Limfjorden. Her opdrætter Martin og Birte Daasbjerg alle de økologiske ænder til Dansk And. Antallet er cirka 100.000 om året og de har alle rig mulighed for at snadre i vandhullet og få gode vitaminer fra ukrudt, græsser og insekter. Martin er desuden direktør i Dansk And og er ankermanden i virksomhedens produktudvikling og drift. Gården dyrker også økologiske kartofler og korn.

 

Heine Hyldahl
Vorslundevej 42
7323 Give
Tlf: 75 64 86 77
Mail: heineh@forum.dk

Nær Give driver Heine Hyldahl en af de største andeproduktioner med cirka 250.000 ænder om året. Produktionen er fordelt på to gårde og Heine deltager selv i den daglige drift sammen med sine to faste medarbejdere. Hertil kommer 170 ha jord, hvor Heine dyrker kartofler, hvede og byg. Heine bor sammen med sin kone Linda, der arbejder i Horsens, og sammen har de en lille datter, Laura.

 

Rugeriet Højbo Aps. v/Lars Christophersen
Hårevej 15
5560 Årup
Tlf: 64 88 26 66 | Mobil: 20 68 13 66
Mail: hojbo@o.s.dk

hojbo@firma.tele.dk

Tilværelsen for alle vore ænder i Dansk And begynder på Danmarks eneste rugeri for landænder hos Hans Christophersen i Aarup på Fyn. Rugeriet har eksisteret i snart halvtreds år og Hans overtog produktionen efter sin far for fire år siden. Sammen med sin kone driver Hans rugeriet og de sørger for, at ællingerne bliver kørt ud til producenterne samme dag, som de udklækkes. Fra midt i november til sidst i december omdannes rugeriet til en juletræsproduktion til eksport.